Inlägget Recept påpestomed morot och rödbetsblast publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Ett snabbt tips på hur du kan använda blasten som blir över från både morötter och olika betor är att göra en egen pesto
Jag använder färdigkokta rödbetor för det är så himla smidigt, skagenröra däremot gör jag nästan alltid själv och som oftast använder jag favoritreceptet med västerbottensost
Smaka av med vinäger, salt, peppar och socker. Är inte lika koncentrerad smak som pestopå basilika. Passar bra att smaksätta såser med, tillföra lite färg och smak till pastarätter eller att använda i salladsdressing
Glasstårta på marängbotten med dulce de leche- och polkaglass toppadmed salt kolasås,. Till exempel kan man använda sig av en köpt marängbotten, och hinner man inte med att göra två olika glasslager kan man satsa på att istället göra dubbel sats av det ena
Lax på krämig spenatbädd toppadmed crispy seaweed (noriblad). Själv tycker jag att det räcker med lite krossad seaweed på toppen av laxen, där den ger god sälta till både lax och spenat
Vi är sällan sena att hoppa på tåget och bar därför med oss en säck hem från en av Vännernas underbara moders trädgårdsland för att rodda ihop en vacker pestopå vår nya kompis
Tänk bara om jag kunnat få med mig mortlarna, skärbrädorna och känna det toscanska renässansstengolvet som jag barfota stod och mortlade pestopå i somras…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.