4 4 kokta rödbetor 1/2 dl hackad inlagd gurka eller bostongurka 2 dl smetana flingsalt med jod svartpeppar Till servering köttbulle (för en helt vegetarisk rätt välj vegetariskt serveringsalternativ) Lägg till i inköpslistan
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Lagom inför jul tänkte jag att det kan passa med ett enkelt recept på egen rödbetssallad. Tärna rödbetorna och lägg i en sil/durkslag för att låt å vätskan rinna av lite
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Rödbetor kan helt enkelt vara underbart gott. Oavsett om du känner dig skeptisk till rödbetor, eller om du redan är frälst så tycker jag att du ska prova den här rätten
Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Skär paparika och rädisor i bitar och lägg upp på en tallrik tillsammans med bladspenaten
LCHF jul, Rödbetssallad Jodå, här kommer denna goding att finnas med på julbordet hemma hos oss. Jodå, här kommer denna goding att finnas med på julbordet hemma hos oss
Fiska upp rödbetorna ur burken och låt dem rinna av på lite hushållspapper. Använd engångshandskar om du ska på fest samma dag – man blir härligt rosa om fingrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.