Ugnsstekta rotsaker
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • potatis
  • 1 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rödbetor
  • 1 röd lök
  • 1 vitlök
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 potatis morötter palsternacka rödbetor röd lök vitlök olivolja saltSkala potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär potatis och rödbetor i klyftor och morötter och palsternacka i skivor eller i ca 1 cm breda strimlor av lagom längd. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Bryt klyftor av vitlök och skala och hacka dem i små bitar. Lägg allt i en oljad form. Ringla eller spray olja över. Salta och rör om. Ställ in i mitten av ugnen 215°C i 20 minuter. Rör om och salta. Häll ev. på mer olja om det ser torrt ut. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen tills det fått fin färg. Är det större bitar kan lite extra tid behövas. Om man vill kan det stå ytterligare 10-20 minuter i ugnen om det du ska servera till inte är klart. Dra då gärna av ugnsvärmen, det räcker med eftervärmen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.