1 salt,
peppar Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skiva eller hyvla den mycket tunt. Strimla purjon fint.
1 Blanda
kesella, grädde och ägg till en stanning, salta och peppra.
1 Smörj
noggrant en rund form, cirka 22 centimeter i diameter. Vänd hälften av potatisen i äggstanningen och lägg den i formen. Strö över hälften av osten, purjolök och örtkryddor.
1 Vänd
resterande potatis i äggstanningen och lägg i formen. Häll över stanningen, strö över resten av osten.
1 Grädda
i ugn, 200 grader, cirka 1 1/2 timme. (Täck med folie om den får för mycket färg under gräddningen).
Receptet är för 2 portioner och kanske inte det billigaste i smartpoints, men tipset är att servera det med kyckling eller fisk som har nollpointsvärde…och massor med grönt. 4 potatisar, 1 morot, ca 10 campinjoner, 100 gram salladsost (Apetina white cooking cheese – red pepper & chili), 40 gram babyspenat, 1-2 vitlöksklyftor, 2 ½ matlagningsgrädde, salt, peppar, ½ tsk timjan, 1 dl riven ost (12%)
Helt magiskt gott. Smördeg, potatiskräm och västerbottenost. Jag måste bara få tipsa om bästa tillbehöret till en fin köttbit, fisk, fågel eller vegetariskt
Ser så himmelskt gott ut. Recept,. tisdag, den 17 maj 2016, kl. 08. 05. Vitlöks. och parmesan-potatis. Oj, jag blev så sugen på sån här potatis, när jag hittade dessa bilder
Så himla fräscht, somrigt och gott. Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.