250 g Färsk sparris Cirka 10 stycken. 250 g Färsk sparris Cirka 10 stycken. 1 10 st Skivor parmaskinka Eller annan lufttorkad skinka, alternativt bacon
Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Det här har blivit lite av en paradrätt hemma hos oss. Den är verklingen jättegod, tidigare brukade vi äta den med couscous eller bulgur, numera blir det med couscous gjord på blomkål
Inga konstigheter, baconlindad sparris är enkelt att göra… och uppskattat. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sparrisen och låt den koka ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig
Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås
Servera musslorna med sparrisen och garnera med lite kärnor från granatäpplet. Pressa apelsinerna och citronen, sila juicen och koka med stjärnanis och kardemumma tills ca 1 dl återstår, vispa i smöret
Sätt ugnen på 225 Grader (vanlig ugn). Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.