E-postSkriv utPinterestGillaGilla Laddar. Till 4portioner behöver du. ½-1 dl smör & rapsolja (jag använder färdig blandning från kyldisken). ½-1 dl smör & rapsolja (jag använder färdig blandning från kyldisken)
Vi testade att göra en lite lyxigare variant av denna omtyckta maträtt och här kommer resultatet. Receptet är för 2 portioner och kanske inte det billigaste i smartpoints, men tipset är att servera det med kyckling eller fisk som har nollpointsvärde…och massor med grönt. Till 2 portioner behöver man. 4 potatisar, 1 morot, ca 10 campinjoner, 100 gram salladsost (Apetina white cooking cheese – red pepper & chili), 40 gram babyspenat, 1-2 vitlöksklyftor, 2 ½ matlagningsgrädde, salt, peppar, ½ tsk timjan, 1 dl riven ost (12%). Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. 1 portion är 12 smartpoints med 4 % matlagningsgrädde och 15 sp med 6% gräddmjölk 4 potatisar. 40 gram babyspenat. 1-2 vitlöksklyftor. 1 portion
6 portioner 1 kg morötter 1 lök 2 st ägg 1 dl ströbröd Ca 1 dl mjöl 1 tsk curry 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk gurkmeja Salt & peppar Olja till stekning TIPS. Hetta upp olja, forma biffar och stek dem ca 4 min på varje sida. 6 portioner
Ringla över olja och vinäger, blanda runt ordentligt - smaka av med salt och peppar. Nykokt färskpotatis - lagom för 4. Nykokt färskpotatis - lagom för 4
Om du vill ha lite hetare smak på fräset kan du tillsätta 1 - 2 tsk sambal oelek eller srirachasås. 2 normalstora morötter (ca 150 - 200 g sammanlagt). 1 - 2 tsk finriven färsk ingefära. ca 3/4 tsk salt. 2 - 3 msk hackad persilja. Ha i löken och låt den steka på ganska hög värme i 2 - 3 minuter. Låt fräset puttra på svag värme i ca 8 - 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka med spänst i mitten. 2 normalstora morötter (ca 150 - 200 g sammanlagt). 1 - 2 tsk finriven färsk ingefära. ca 3/4 tsk salt. 2 - 3 msk hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.