Vår bästa potatissallad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-12 stora potatisar
  • 11 gurka
  • 12 gröna äpplen
  • 11 stor gul lök
  • 12 dl finhackad smörgåsgurka (inlagd)
  • 15 dl gräddfil
  • 11 dl lättmajonnäs
  • 1 salt och pepparSkala och koka potatisen i ca 20 minuter. Koktiden beror storlek och sort, så testa med en sticka så att potatisen är genomkokt och känns mjuk. Låt den sedan svalna.
  • 1 Skala gurkan. Skär den på mitten längs med och kärna ur den genom att dra en tesked längs kärnraden. Hacka sedan både gurkan, den kalla potatisen, löken, smörgåsgurkan och äpplet och blanda ihop i en stor bunke.
  • 1 Rör ner gräddfil och majonnäs. Blanda väl och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Lägg upp i vacker skål vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.