Ugnsbakade köttbullar med fetaost
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • nötfärs, alt blandfärs eller lammfärs
  • 1 havregryn
  • 1 vatten
  • 1 rostad lök
  • 1 fransk senap
  • 1 ägg
  • 1 svartpeppar
  • 1 salt
  • 1 fetaost, smulad
  • 1 körsbärstomater, alt. krossade eller passerade
  • 1 ost, t ex mozzarella som dragits i bitar
  • 1 färsk basilika
  • 1 brytbröd
  • 1 sallad eller pasta1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme).2. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5–10 minuter.3. Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Forma köttbullar, gärna som golfbollar i storlek.4. Lägg i en ugnsfast form, häll på tomater och toppa med ost.5. Baka tills köttbullarna är genomgräddade, det tar ca 30 minuter.6. Garnera med färsk basilika och servera med ett gott bröd, sallad eller pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.