Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Ingredienser Portioner. 4 350 g små rödbetor (gärna delikatessrödbetor) olja till formen 1 msk rapsolja 2 krm salt 100 g smulad getost 1/2 dl hackade hasselnötter 1/2 ask smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan
12 st 350 g zucchini 3 salladslökar 150 g fetaost 1 dl vetemjöl 3 ägg 1/2 dl finskuren dill 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar neutral olja till stekning Till servering matlagningsyoghurt (10%) pressad vitlök Lägg till i inköpslistan
8–10 st 1 pkt frysta smördegsplattor, ca 400 g 300 g kantareller 2 msk smör salt och peppar 250 g ricottaost 1 näve rucolasallad 50 g valnötter el hasselnötter 2 msk hackad färsk rosmarin Ugn 225 grader
1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn eller 225 grader varmluft. 2. Skiva blomkål och citron, lägg på bakpappersklädd plåt, salta, peppra, ringla på olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.