Det är som en baconinbakad rund köttfärslimpa, ugnsstekt i panna med massor gott i. Såg ett matklipp på facebook för en tid sen, det var Joline som tipsade mig och det såg så galet gott ut så ikväll provade vi detta
När jag gör köttfärssås gör jag mycket och gör gärna den här gratängen med delar av såsen. Fördela köttfärssåsen ovanpå potatisen och lägg sedan över resten av potatisen
Rör ner löken och köttfärsen. Lägg köttfärsen i ett tyll (spritspåse för oss vanliga människor). I och med att du trycker igenom köttfärsen genom påsens ganska lilla hål (du behöver inte använda något munstycke) så trycks smeten ihop på ett optimalt vis och du behöver bara forma bullarna litet lätt
Blanda ihop köttfärs, lök, ströbröd, ägg, mjölk och kryddor. Krydda med grillkrydda runt om och på köttfärslimpan, detta gör att den får en knaprig yta
Oj, vilka saftiga och supergoda färsbiffar jag fick till i fredags. En liten röra med svamp, crème fraiche, parmesan och persilja läggs ovanpå biffarna efter att de har stekts till lite färg
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök ca 500 g blandfärs 1 msk olja salt peppar 4 port pasta (gärna gemelli) 2 dl mild ajvar relish 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 gurka Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 185 grader. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna