Smula över fetaostenoch ringla över balsamico ochhonung. Förutom i den här rätten använder jag den till dressing tillsammans med olivolja, honungoch italiensk salladskrydda, och den dressingen använder jag till ALLT
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaostoch soltorkade tomater. Mosa fetaosten, riv vitlöken, strimla basilika och de soltorkade tomaterna
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
När man väl läser det och sedan lagar och smakar maten så inser man att man fått en ny favorit. Ugnsbakadfetaost Ingredienser 1 fetaost örtkryddor, gärna timjan, rosmarin eller oregano olivolja Gör så här Sätt ugnen på 150 grader. Katarina Ekeström 1 fetaost örtkryddor
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaostoch soltorkade tomater. Mosa fetaosten, riv vitlöken, strimla basilika och de soltorkade tomaterna
Mozarellan kan bytas till getost eller någon fetaost, det blir också gott. Jag har också gjort rätten med scamorza, som ju är lite fastare i konsistensen, men då lät jag även den få någon minut i ugnen
Ugnsbakade endiver medtimjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök ochtimjan, därefter kokta ochugnsbakademed bladpersilja i saft av apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.