citronhalvor, något grönt. Sparrisen förvällde jag innan den fick sällskap av bacon i ugnen, och till det avnjöts även en bit torksrygg och en fluffig äggkräm med limesmak
Härliga primörer i form av vit ochgrönsparrisoch färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Grillade paket av rosévinsbrässerad torskryggmedgrönsparris. Bryt av den grova biten på sparrisenoch skala den sedan med en potatisskalare, lägg sedan hälften av sparrisen på varsin torskrygg
Den här gången blev det ravioli medgrönsparrisochugnsbakade tomater. Jag skar grönsparris i bitar och kokade dessa i några dl vatten med lantbuljong och en klick smör
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisenoch fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Du kan göra den tillhörande salladen mer mättande om du vill, och lägga till ytterligare grönsaker, eller kanske t o m potatis, men den här gången blev det lite lightvariant hos oss
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Riv pepparroten, bryn baconet och stek sparrisen. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
Baconets rökta smak och dom söta soltorkade tomaterna passar jättebra ihop med torsken. Minst en gång i veckan brukar vi äta fisk, det är ju så himla gott och framförallt nyttigt
Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Ugnsbakad spetskål1 spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen
Ugnsbakad spetskål med brynt smör. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 2-3 msk hasselnötter, rostade och hackade. 1 bananschalottenlök, stor och finhackad. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
Men det var gott med lite ugnsbakad mjuk och söt lök i kombination med den kryddiga chevrecremen. Vi hoppade potatisen och ersatte den med lite tomatiserade haricotes vertes så fick man lite sås på köpet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.