Lägg det i en ugnsform. Lägg den vitasparrisen på fisken. Garnera den färdigafiskenmedcitronskivor, räkor ochdillkvist , servera kokt, pressad potatistill
Salt ocholivoljatillpotatisen. Basilikatillgarnering. Salt och svartpeppar. 600 g kulpotatis. 4 vitlöksklyftor, krossade. 600 g laxfilé (mittbiten). 400 g kvisttomater (Tomaterna får gärna sitta kvar på kvisten). 1 msk olivolja. 2 dl crème fraiche 34 %. 0 ,5 vitlöksklyfta,. 1 basilika. 0 ,5 citron, skalet
Kontrollera laxen mot slutet, den ska dela sig lätt när man känner med en gaffel och få en gyllene yta så ge den en snabb skjuts genom att flytta upp den en fals iugnenoch öka värmen tillgrill om det behövs
Annars kan man ersätta den medvanlig fransk senap och smaksätta den medlite rosépeppar. För att såsen skall blifylligare är det bäst att koka upp den först medlite vetemjöl, se recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.