1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torsken med champinjoner, bacon och potatismos
pressad vitlök (det skulle säkert också bli gott med lite riven ingefära). Satsar man på färsk lax, färsk timjan, färska örter till dressingen och färskpressad appelsin blir det lyx-varianten
Seafood paj medlax. Dela den rökta laxen i mindre bitar och fördela den över löken. Häll grovt salt i botten av en eldfast form och lägg i de gula lökarna (hela med skal) i saltbädden
vitlök. Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.