Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Blev supergott, kul med något nytt att servera till valfritt kött och sås
Fisken tillagades hel, dvs med skinn och ben kvar. När man ätit upp allt kött på ena sidan är det bara att dra bort hela ryggraden och fortsätta ta fina bitar
De fräscha räkorna bidrar med konsistens och rödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Och just den här dagen när vi åt rödspättan hade vi en burk potatissallad och picklade rödlök kvar i kylen från helgen innan, men potatismos och gröna ärter skulle också passa fint
Vilket helt fantastiskt väder vi har haft några dagar. Jag har också gjort rätten med scamorza, som ju är lite fastare i konsistensen, men då lät jag även den få någon minut i ugnen
Såhär enkelt gör du din egen ugnsbakade kyckling. När det är regniga dagar som dessa tycker jag att det passar perfekt med långkok, helstekta kycklingar rostade rotfrukter
Skala rödlöken och skiva tunt, tunt. Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Förbered fisken, kokt potatis, grönsaker samt sås medan ugnen blir varm. Lägg fisken på en ugnsplåt, gärna med folie under så slipper du diska så mycket
Ugnsbakad kyckling. En kycklingrätt som är vansinnigt god och som smakmässigt gör att man hamnar i Frankrike, mycket färska grönsaker som gosas ihop med kryddor och färska örter till en smakrik ragu
Kycklingen lagar vi samtidigt med tillbehören i en långpanna. Börja med såsen. Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en plastpåse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.