Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik medugnsbakad torskrygg, toppadmed räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
De fräscha räkorna bidrar med konsistens och rödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Och toppadmed goa grejer så smakar den helt enkelt kalas. Och just den här dagen när vi åt rödspättan hade vi en burk potatissallad och picklade rödlök kvar i kylen från helgen innan, men potatismos och gröna ärter skulle också passa fint
Ugnsbakade fläskfärsfrikadeller i tomatsås ned mozzarella. En fredag härom veckan var huvudet tomt, kroppen trött och längtan stod till italiensk comfort food, av den hemsnickrade sort som förmodligen inte godkänns av någon bördig från landet i fråga men som aldrig misslyckas med att tillfredsställa såväl min kropp som min själ
Skala rödlöken och skiva tunt, tunt. Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Vi tänker avsluta augustimånad på ett storstilat sätt genom att bjuda er på ugnsbakad marulk. Allt toppadesmed en otroligt god samt len och krämig sötpotatisaioli (som helt apropå även är god att toppa en tallrik med rykande het daal, recept hittas här)
Häromdagen tillagade jag färsk torsk medtapenade-täcke (olivröra). Men jag är inte så hemma med det så därför gör jag tyvärr inte fisk så ofta men jag har börjat försöka mer och mer och inser att det är lätt
Till Smörrebröd serveras den väldigt gärna med smörstekt briochebröd och rödlök. Om ni har tid och vill fylla på julbordet med mer hemmagjorda saker i år så måste är det sköj att testa att göra leverpastej
Dela rödlöken på mitten och salta snittytan. Tillsätt spenat och smaka av med salt, kyl ner. rödlökar. Fördela fyllningen och lägg den som en sträng längs med en kant på pastan
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks medugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Servera omgående på varma tallrikar tillsammans med väl avrunna ansjovisfiléer på toppen tillsammans med en klick crème fraiche eller gräddfil samt lökringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.