Ugnsbakad hel röding med vitvinssås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram rensad hel fisk som röding, öring, harr eller regnbågslax
  • 0,5 dl hackad dill eller någon tsk torkad dill
  • 0,5 dl hackad dragon eller någon tsk torkad dragon
  • 2 msk hackad rosmarin eller något krm torkad rosmarin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • VITVINSSÅS: 2 msk smör
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • TILLBEHÖR: 400 gram färskpotatis, delikatesspotatis eller valfri potatis
  • 250 gram grön eller vit sparris
  • 40 gram grönsallad som ex. färsk babyspenat och ruccola
  • 3 klyftor citron

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.