Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakaderotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingenmedrotfrukter och sås 125 grader Salta
Ugnsbakadkyckling. En kycklingrätt som är vansinnigt god och som smakmässigt gör att man hamnar i Frankrike, mycket färska grönsaker som gosas ihop med kryddor och färska örter till en smakrik ragu
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en plastpåse. Ta ut långpannan och lägg potatis och de skurna grönsakerna runtom kycklingen
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda med rosmarin, salt och peppar. Det blev väldigt gott, kycklingen saftig och såsen smakade mer - gärna med sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.