IngredienserPortioner. 4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Koktrimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakriktlångkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
rimmat oxhjärta. Putsa hjärtat fritt från inre senor och hinnor. rimmatsidfläski kuber. Koka de blötlagda bönorna mjuka i lätt saltat vatten tillsammans med kryddor, övrigvitlök och sidfläsket
Senaps- såsen är gjord på både mjölk och grädde för att få en fylligare och rundare smak. Koktrimmad fläsklägg med potatisikrämigsenapssåsKlassiska smaker med fläsk och senap
När det är dags för middag är det bara att plocka upp fläskläggen, klippa upp nätet och allt faller isär och bara att plocka bort svålen och fettet, Kvar blir bara det köttiga - enkelt och smidigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.