Ett recept hämtat ur "Veckans kokbok" - Fest med systrarna von Sydow. Goda som de är men blir lite extra festliga med en topping av citronglasyr och zest
Till lunch i dag lagade jag en enkel räkpaj från ett recept ur boken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Tryck ut pajdegen med vetemjölet i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen
Klicka på bilden här nedan för att se hur du gör din egna hemmagjorda pasta. Men det går göra pesto på i princip vad som helst, med allt från olika nötter, ostar och örter eller varför inte på goda soltorkade tomater
När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
Ur arkivet. Hawaii carne asada med krispiga cheddarfries & grillad ananas pico de gallo. Hur som helst. Om ni sitter inne med massor av tips så tar jag varmt emot dem
Ibland behöver man bara stanna upp och reflektera, eller hur. Jag hinner knappt med i svängarna. Det ni ser på bilderna är Grekisk kyckling souvlaki med krispiga feta fries
Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Men fortfarande, nästan varje dag, blir vi förvånad över hur gott och varierat vi faktiskt äter och hur fantastiskt det är med riktiga råvaror - både att laga och äta
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Tina upp mangobitarna och mixa till en slät puré. I dag lagade jag kyckling med mangosås. Blanda försiktigt ned hackad koriander, pressad vitlök, yoghurt, salt och peppar
Välj om du vill göra tårtan med smörkräm eller helt mjölkfri med kokosfrosting. Receptet på denna naturligt glutenfria tårta, bakad utan mjölmixer kommer från vår bok BAKA GLUTENFRITT – Matbröd, kakor, tårtor och desserter
Ett utförligt recept på glutenfri surdegsgrundmed beskrivning hur man går till väga. – ättiksyran, som bildas tillsammans med mjölksyran, hjälper till att göra brödet mer hållbart genom att hämma tillväxten av mögel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.