Rör samman älgfärsen med osten och 1 msk fond. samt salt, peppar,potatismjöl, ägg och vatten. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de blivit genomstekta, knaperstek baconet i bitar
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Vad vi däremot hittade på vår trevliga utflykt, var mängder med små, fina trattkantareller. När vi väl visste hur de ser ut och var de växer, formligen kryllade trattkantarellerna vid våra fötter
Trattkantarellsås. Trattkantarellsås. Fräs trattkantarellerna i mycket smör. Älgfärsbiffar med trattkantarellsås och hasselbackspotatis (4 portioner). 3 dl hackade trattkantareller
Sätt ugnen på 225 Grader (vanlig ugn). Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Blanda alla ingredienser till älgfärsbiffarna i en stor bunke. Många brukar tycka det är svårt att laga till vilt och dessutom tar det sådan tid, hör jag ofta
Kvällens middag bestod av dessa älgfärsbiffar med en god och smakrik sås. Jag lät biffarna vara ganska så rena i sina smaker, då älgfärsen är god i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.