Och det finns en nationaltävling som hetter ”Campeonato de España deTortilladePatatas Trofeo Tescoma” med över flera hundra deltagare och med en viktig jury t
Häll tillbaka tortillan ner i stekpannan, forma till kanterna och fortsätt steka några minuter till - eller vad som behövs för att få en gyllene tortilla som inte är torr
Lägg en tallrik över pannan och vänd den, stek tortillan på andra sidan så den får fin färg. En maträtt med väldigt mycket goda smaker, serveras med en Tortilla och ett glas vin
Det här en extra hälsosam och enkel version gjord av kokt, kall potatis. Jag älskar spansktortilla. I Spanien serveras den som tapas tillsammans med andra smårätter
Lite för att jag prioriterar videorna till mina samarbete, då de kostar en del att göra, men också för att det inte heller har någon tydlig ”hjälte” i receptet vars producent kan vara med och sponsra det
Först skala av potatisarna och tärna dem i fingerstora bitar. Man ska egentligen fritera dem i en fritös men själv tycker jag att då luktar det olja i hela huset
Dulce de leche-fondant eller kolafondant som den blivit döpt till här hemma. Ibland har inte dygnet tillräckligt många timmar och man hinner inte allt man önskat, men jag valde att prioritera kvällens dessert just av den anledningen
Eller miss, det spelar egentligen ingen roll. När jag äter spanskpotatistortilla tänker jag på alla charmigt fula barer och hål i väggen-hak i Barcelona som alltid serverar sådan här tortilla på de smala bardiskarna
Det här är absolut inte LCHF, men så gott. Lägg tallriken över tortillan och vänd på hela stekjärnet. Dock är det synd att inte dela med sig av detta recept till icke LCHF-are
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.