Så ska du resa till Madrid inom en snar framtid, rekommendera jag ”la ruta madrileña de la tortilla” [] som du kan äta bättre potatisomeletter i hela Madrid
Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. Spanskpotatisomelett med ost och lök. Vi käkade den smarriga potatisomeletten kall, med lite oliver och en härlig tomatsallad (se här)
Först skala av potatisarna och tärna dem i fingerstora bitar. Man ska egentligen fritera dem i en fritös men själv tycker jag att då luktar det olja i hela huset
Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Bjuder på ett recept på Tortilla Espanola som passar till det mesta och är otroligt gott. Stek på mycket svag värme tills tortillan stelnar och potatisen mjuknar
Det är tortilla, spanskpotatisomelette. Jag har utgått ifrån hans ”äggstanning” och lagt min egen twist på den, utifrån hur jag brukade laga mina egna äggbaserade tortillas innan jag blev vegan
2 st spanska pepparfrukter. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer
Detta är en maträtt som man gör i Spanien men också i Latinamerika. Argentina, Uruguay m. m. man gör den lite på vad man har, den påminner mycket om Paella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.