Det är tortilla, spansk potatisomelette. Frigör därefter tortillan från kanterna på stekpannan med en stekspade och skaka lite på pannan så du märker att tortillan inte sitter fast
Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Servera med tomater, basilika och persilja över tortillan. Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka
Smaka av med salt om det behövs. Severa torillan i bitar med räkor & sallad. Sten potatisen på medelstark värme ca 10 min. Tillsätt löken, salt & peppar och stek ytterligare ca 3 minuter eller tills löken & potatisen är mjuka. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock & stek andra sidan ca 2 min. 2 st spanska pepparfrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.