Först skala av potatisarna och tärna dem i fingerstora bitar. Man ska egentligen fritera dem i en fritös men själv tycker jag att då luktar det olja i hela huset
Stek lök och potatis några minuter i oljan tills löken börjar mjukna. Salta och peppra. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar och slå smeten över potatis-lökröran
Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. Spansk potatisomelett med ost och lök. Att just tortilla var favoritmaten beror dels på att den var väldigt god att att äta kall och dels på att det var en maträtt som var enkel att få tag i, eftersom de sålde färdiglagad tortilla i de flesta matbutiker
Tortilla och frittata är otroligt gott. Det här är en spansk variant med potatis, lök och paprika. Tortilla Espanola Traditionellt så brukar man göra både tortillia och frittata i en panna som man vänder med hjälp av en tallrik efter halva tiden
Det är tortilla, spansk potatisomelette. Jag har utgått ifrån hans ”äggstanning” och lagt min egen twist på den, utifrån hur jag brukade laga mina egna äggbaserade tortillas innan jag blev vegan
2 st spanska pepparfrukter. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer
Idag har jag lagat en omelett. En perfekt frukost, mellanmål eller middags rätt. Själv tycker jag att det är lite svårt att laga den så att det varken bränner fast eller blir för smetig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.