Så ska du resa till Madrid inom en snar framtid, rekommendera jag ”la ruta madrileña de la tortilla” [] som du kan äta bättre potatisomeletter i hela Madrid
Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. Spanskpotatisomelett med ost och lök. Vi käkade den smarriga potatisomeletten kall, med lite oliver och en härlig tomatsallad (se här)
Tortilla och frittata är otroligt gott. Det här är en spansk variant med potatis, lök och paprika. Efter tips från Marcella Hazan så brukar jag göra omeletten helt och hållet i ugnen istället
En rustik bondomelett med stekt lök och potatis. Jag älskar spansktortilla. Jag kokar ibland en större mängd potatis i förväg och förvarar i kylen och använder i omelett och potatissallad
Bjuder på ett recept på Tortilla Espanola som passar till det mesta och är otroligt gott. Stek på mycket svag värme tills tortillan stelnar och potatisen mjuknar
2 st spanska pepparfrukter. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer
När timern ljuder, glänta på tallriken och se om omeletten är klar. I så fall vänd stekpannan upp och ned så hamnar omeletten med den brynta sidan uppåt på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.