Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Så jag har lagat receptet bara med klassiska ingredienser den här för dig. Efter en lång sökning hittade jag flera recept på Internet om spanskpotatisomelett i några websidor t ex
Man kan med fördel lägga ner lite riven ost i omeletten, eller så kan man låta lite hackad paprika eller chorizo (eller annan stark korv) steka med i pannan
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.