Connys fiskrecept

Connys fiskrecept

Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta

Ingredienser Portioner. 4 8 potatisar 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 3 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 påse saffran (à 1/2 g) 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 3 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 1 msk konc kycklingfond 1 tsk torkad timjan salt nymalen svartpeppar 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk, gös eller sej) 200 g skalade räkor dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan
Torskgratäng

Torskgratäng

torskfilé. 1grädde (gärna vispgrädde). 1crème fraiche. 1hackad färsk dill (eller 0,5 dl djupfryst dill). 1purjolök
Lax i krämig sås med hummersmak

Lax i krämig sås med hummersmak

600 g laxfilé. 11 dl vatten. 13 msk hummerfond. 11 dl crème fraîche. 12. 5 dl mellangrädde. 12 tsk fransk senap
Parmesan och mandelpanerad torsk

Parmesan och mandelpanerad torsk

  600 g Torskfilé. 1  1 Ägg. 1  0,50 dl Mandelmjöl. 1  0,50 dl Riven parmesanost. 1  Romsås. 1  Enkel broccoligratäng
Lax med frasigt parmesan- och basilikatäcke

Lax med frasigt parmesan- och basilikatäcke

600 g laxfilé 1 dl pankoströbröd 1 dl parmesanost, riven 0,5 kruka färsk basilika, finhackad 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk olivolja salt svartpeppar, nymalen
Torsk i gräddig vinsås

Torsk i gräddig vinsås

Ingredienser Krämig sås och knaperstekt bacon. 1 fiskblock à 400 g. salt och peppar. 1 dl vitt vin. 2 dl vispgrädde
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Smörj ett ugnssäkert form och lägg på fiskfiléerna. Häll på vin och så mycket fiskbuljong att det nästan täcker hela sjötungan