Köttfärsrulle fylld med lök, persilja och västerbottensost
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 msk ströbröd

  • 11 1/2 dl mjölk

  • 11 liten gul lök
  • 1
600 g blandfärs

  • 11 tsk salt

  • 1 lite olja att pensla med

  • 12 gula lökar
  • 1
 margarin eller smör, att steka i

  • 1100 g riven västerbottensost

  • 11 1/2 dl finhackad persilja

  • 1200 g kålrot

  • 11 palsternacka
  • 1 en klick margarin eller smör

  • 11 1/2 dl riven Västerbottensost

  • 13 dl gräddfil

  • 1 salt och peppar
Börja med att skala och skära potatis, morot, kålrot och palsternacka i bitar. Lägg rotfrukterna i en smord ugnsfast form. Salta och lägg på några klickar margarin eller smör. Ugnsbaka rotfrukterna i 225 grader i 40 minuter.

  • 1 Häll ströbrödet i en bunke. Häll på mjölken och låt ströbrödet svälla i 10 minuter.

  • 1 Hacka löken fint. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en slät smet. Platta ut färsen på gladpack till en cirka 25 x 20 centimeter stor kaka.

  • 1 Skär löken i skivor och stek den i lite margarin eller smör i en stekpanna. Fördela lök, riven ost och persilja ovanpå färsen. Rulla ihop från långsidan och för över köttfärsrullen i en smord ugnsfast form. Pensla med lite olja runtom. Stek köttfärsrullen i 225 grader i 25-30 minuter.

  • 1 Blanda västerbottensost, gräddfil, salt och peppar till en sås. Servera köttfärslimpan med rotfrukter och Västerbottenssås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.