Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatismedgrönsparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera fisken med ansjovissmöret, några räkor, hackad rödlök och pressad potatis. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Sparris. Ingredienser 3-4 portioner, ca 30 minuter Snabbrimmad torsk 375 g torskfilé eller torskrygg. 0,7 dl salt Polentamos 500 ml grönsaksfond. Svartpeppar och salt Tillbehör 100 g Smör
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisenoch fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
1Kokt vit sparris8 vita sparrisar 1 l vatten 1,5 msk salt 0,5 tsk strösocker 0,5 dl citronsaft. 1Endive- och spenatsallad2 endiver 50 g babyspenat. 1Bryntsalviasmör2 krukor färsk salvia, grovt skuren med stjälkar och allt 100 g smör 1 citron, finrivet skal och saft
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.