Lägg torsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret. Dra ett par varv med elvispen i moset och häll eventuellt på mer av vätskan tills du får den konsistens du tycker om
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det brynta smöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
De fräscha räkorna bidrar med konsistens och rödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det brynta smöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.