Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatismed grön sparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan medsmör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Hur gott och enkelt som helst, bara man har ett djupfryst torsk hemma, färsk fungerar förstås också men då måste man ju åka och handla, så att ha torsk i frysen är ett bra att ha
Torskrygg4 bit torskrygg, utan skinn (à 150 g) salt strösocker smör. 1Citronglaserad kålrabbi800 kålrabbi 50 g smör 1 citron, skal och saft salt olivolja. 1Örtkräm med stenbitsrom2 dl crème fraîche 0,5 ask krasse 0,5 dl dill, hackad 100 g stenbitsrom salt. 1Bryntsmör100 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.