Färsktonfisktillagadesmed inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Servera tonfiskenmedsalladen och gärna en klick wasabi och japansk soja, eller teriyakisås. Rosta sesamfröna i en torr, medelvarm stekpanna som du skakar undertiden som du rostar fröna
Lägg upp salladen på ett fat och toppa medden ljumma tonfisken. Skölj spenaten och torka den. Strö över lite furikake eller sesamfrön och garnera med chili, örter och limeklyftor samt eventuellt granatäppelkärnor
Förstod verkligen aldrig tjusningen med sallad Nicoise när vi bodde i Frankrike. Men när R beställde in det här om veckan till lunch och fick färsk grillad tonfisk, då förstod jag
Men efter en liten shoppingtur blev det istället hamburgare till barnen och färsktonfisk till mig. Jag fick även användning av resterna från defärska vårrullarna, nämligen två av dippsåserna
Först ut blev stekt tonfiskmed en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så meddet på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Servera med lite surdegsbröd och kanske lite späda salladsblad. Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarandehade vi lite kvar i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.