1 Fudgekladdkaka150
g smör 100 g mörk choklad, 70% 110 g ägg, rumstempererade (ca 2 st) 140 g strösocker (ca 1,5 dl) 75 g farinsocker (ca 1 dl) 3 g salt 20 g kakao (ca 0,5 dl) 60 g vetemjöl (ca 1 dl)
1 Tryffel120
g råsocker (1,5 dl) 60 g honung (0,5 dl) 150 g grädde (1,5 dl) 40 g äggula (2 st) 150 g mörk choklad 70 % 100 g smör
1 Topping400
g grädde (4 dl) kakaoFudgekladdkaka
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen. Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan. Vispa lite lätt ägg med strösocker och farinsocker, blanda i chokladen och smöret och sist vänder du i dom torra ingredienserna, blanda med en slickepott till en slät och fin smet. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 21-24 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna helt. Tryffel
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp råsocker, honung och grädde, häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar, vid 83 grader. Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav. Häll tryffeln på kakan och låt stå i kylen till den satt sig. När kakan svalnat, toppa kakan med spritsad vispad grädde och pudra över lite kakao.
Gör undertiden kokostoscaglasyren i en kastrull. 11,5 dl vispgräddeSmält smöret på svag värme i en kastrull. 1Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter
Det finns ju verkligen en miljard olika kladdkaksrecept och ännu fler varianter på toppings. Här var jag ute efter ett klassiskt recept och då funkadedetta utmärkt
Då är detta något för dig. En saftig hasselnötskaka och till det en läcker topping med Marabous chokladkaka Schweizernöt som också innehåller hasselnöt, kan det bli bättre än så
Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
I helgen hade vi mysiga vänner över så jag gjordedenna kakan som jag ska ge er receptet på nu. Den smakar som en kokosboll fast med en krämig kokosfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.