Fudgekladdkaka de luxe
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1100 g mörk choklad, 70%
  • 1110 g ägg, rumstempererade (ca 2 st)
  • 1140 g strösocker (ca 1,5 dl)
  • 175 g farinsocker (ca 1 dl)
  • 13 g salt
  • 120 g kakao (ca 0,5 dl)
  • 160 g vetemjöl (ca 1 dl)
  • 1120 g råsocker (1,5 dl)
  • 160 g honung (0,5 dl)
  • 1150 g grädde (1,5 dl)
  • 140 g äggula (2 st)
  • 1150 g mörk choklad 70 %
  • 1100 g smör
  • 1400 g grädde (4 dl)
  • 1 kakao
  • 1 Fudgekladdkaka150 g smör 100 g mörk choklad, 70% 110 g ägg, rumstempererade (ca 2 st) 140 g strösocker (ca 1,5 dl) 75 g farinsocker (ca 1 dl) 3 g salt 20 g kakao (ca 0,5 dl) 60 g vetemjöl (ca 1 dl)
  • 1 Tryffel120 g råsocker (1,5 dl) 60 g honung (0,5 dl) 150 g grädde (1,5 dl) 40 g äggula (2 st) 150 g mörk choklad 70 % 100 g smör
  • 1 Topping400 g grädde (4 dl) kakaoFudgekladdkaka
  • Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen. Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan. Vispa lite lätt ägg med strösocker och farinsocker, blanda i chokladen och smöret och sist vänder du i dom torra ingredienserna, blanda med en slickepott till en slät och fin smet. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 21-24 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna helt. Tryffel
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp råsocker, honung och grädde, häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar, vid 83 grader. Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav. Häll tryffeln på kakan och låt stå i kylen till den satt sig. När kakan svalnat, toppa kakan med spritsad vispad grädde och pudra över lite kakao.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.