Äter man så här billig mat kan man unna sig ett lite finare vin om man vill och denna är en av mina vita favoriter som passar bra till just skaldjur och fisk
Ett nät musslor kan göra dig sjuk. och sjukt nöjd. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Pizzadeg500 g vetemjöl 300 g vatten 200 g surdeg 15 g salt 1 msk olivolja. 1Toppingca 4 dl crème fraîche ca 1 dl vatten 75 g pecorinoost 75 g parmesanost 500 g ricotta 1 citron, finrivet skal flingsalt olivolja
Igår var det såklart dags för den obligatoriska "fredagspizzan" igen. För det mesta så gör jag min pizzadeg med surdeg och för varje gång så blir den bättre och bättre
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
vetemjöl (ekologiskt). 1vatten. 1färskjäst. 1havssalt. 1olivoljaLös upp jästen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
Ugnsstekt kyckling. Tvätta kycklingen invändigt och torka med ett hushållspapper. Skala och skär den gula löken och vitlöken i skivor och citronen i bitar