10-12 färska
lasagneplattor 600 g blandfärs smör, att steka i 1 gul lök, riven 2 klyfta vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater) 0,5 dl chilisås salt peppar olivolja, till formen 3 dl mozzarellaost, riven färsk oregano, att garnera med
1 Béchamelsås100
g smör 1 dl vetemjöl 4 dl standardmjölk 5 dl vispgrädde 0,25 krm muskot, riven salt peppar
Dagens middag blev en god pastagratäng med saker som behövde ätas upp. En burk crème fraîche, en skvätt grädde, kokt pasta från tidigare middag och två paket bacon var alla i stort behov av att ätas upp och vilken bra kombination det blev
När jag kollade mina recept inför dagens matlagning insåg. Idag blir det en lite annan fyllning. grädde. Undertiden hackar och skär du alla ingredienser
Idag blev detlasagne hemma till alla barnens förtjusning. Det är en rätt som går hem hos dem flesta. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Det går förstås även att använda färska lasagneplattor, då går det snabbare. Blanda denavsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Riv dem grovt. Varva lins- och grönsakssås med lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, buljongtärningar, basilika och vatten
först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten
Kan det va intressant. Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.