Jag har fått världens hang-up på gul curry i kombination med kokosmjölk. Min gula currypasta köper jag i en butik med asiatiska matvaror och nästa gång jag är där ska jag hamstra
Den har fått helt otroligt stora klasar med massor av gula små söta tomater. Problemet (om man nu kan kalla det problem) är att det är väldigt många som mognar samtidigt och då får man förstås hitta på något att göra med dom
Kör soppan slät med stavmixer eller i en blender. This post "Krämig gul soppa från köksträdgården - LCHF recept" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
Servera som det är eller med ris (ej LCHF). Stek kålen på medelhög värme i smör. Krydda med curry och paprikapulver, tillsätt vitlöken och crème fraiche och eventuellt grädde om du vill ha mer sås
Servera som det är eller med ris (ej LCHF). Stek kålen på medelhög värme i smör. Krydda med curry och paprikapulver, tillsätt vitlöken och crème fraiche och eventuellt grädde om du vill ha mer sås
Den kändes väldigt orientalisk och hade ordentligt med smak. Servera gärna med kokt blomkål. Den här rätten uppfann jag idag och den var en riktig fullträff
Jag fick med mig gravad lax hem från mamma så till första maj så valde jag att röra ihop en ny förrätt (fast vi åt den som huvudrätt, i brist på bättre fantasi )
Hacka löken och fräs den, tillsätt sedan grön curry och gurkmeja och låt fräsa med någon minut. Woka så wokgrönsakerna och strimlad paprika i curryröran och späd sedan med kokosmjölk
Socker eller sötningsmedel (jag använde mig av ICAs stevia strö)Olja. Tillsätt två stora teskedar med curry pasta och se till att allt blandas ordentligt
Smaka av med salt och peppar. I med alla ingredienser utom fisken och låt koka i ca 20 min. Igår testade jag mig fram till vad som blev en väldigt god fisksoppa som passar väldigt bra såhär på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.