Jag brukar modifiera receptet lite eftersom att jag sällan har citrongräs hemma och när jag väl köper det så är det dyrt och blir alltid över, samt lite andra småsaker som hjälper att göra det lite billigare och enklare
Det sista receptet på thaimat på ett tag. -) Det är visserligen gott med thaimat ibland men nu har vi gått tillbaka till mjölkinnehållande kost och sonen har inte visat några tecken på magont
2 salladslökar. Tom ka gai2 kycklingfilé 150 g färska champinjoner 16 g körsbärstomater 3 citrongräs (endast den vita delen) 1 röd chili 2 salladslökar 8 dl hönsbuljong 8 dl kokosmjölk 1 msk riven färsk galangal eller ingefära 5 limeblad 250 g äggnudlar 2 msk fisksås 0,5 dl färskpressad limesaft (1–2 lime) 1 kruka koriander 1 lime i klyftor Chili till garnering, ev
En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tom kha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
Älskar den här soppan. 3 stjälkar citrongräs. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa
Håkan har för tillfället stark längtan till Thailand, så fort tillfälle ges så visar vår datorskärm olika hotell och resmål där i landet långt bort i fjärran och något drömskt syns i blicken
Älskar den här soppan. 3 stjälkar citrongräs. 3 stjälkar citrongräs. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
2 strimlade salladslökar. 2 strimlade salladslökar. Sliter vidare på jobbet. Hoppade stepen idag - sur. - och satsar (kanske) på fredagsgympan i morgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.