Min favoritsoppa är en thailändskkycklingsoppa som heter TomKaGai. Jag har gjort tomatsoppa. Sen är ju mina uppläggningskunskaper lite bristande också - som David brukar säga, "din mat smakar alltid gott men
blomkål, zucchini, paprika, tomat, ris osv). En fördel är att man kan tillsätta vad man vill i soppan. Jag har varit i Thailand och ätit ”the real thing” - i princip varje dag under mitt två veckor långa besök i landet
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
- och satsar (kanske) på fredagsgympan i morgon. Vill inte börja för tidigt men ju mer jag dröjer desto snabbare hamnar jag i minsta-motståndets-lag och då hittar jag på minsta lilla ursäkt för att stanna hemma
4 citrongräs 1 röd chilifrukt 5 limeblad 100 g färsk ingefära 1 l kokosgrädde 80 g äggula 120 g strösocker salt 1-2 limefrukt 500 g mangopuré 500 g passionsfruktspuré 2 gelatinblad
Den här kycklingsoppan med kokosmjölk eller Tom Kha Gai som den brukarkallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. skalad och riven. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs. Tillsätt kycklingen och koka ytterligare 5 minuter. 1-2 cm ingefära. 4 vårlökar
Jag gjorde den här nudelsoppan förra veckan, med thailändska influenser. Detta lärde jag mig när vi backpackade i Thailand i två månader och jag gick på matlagningskurs där
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen. Sätt ugnen på 250 grader. Låt kokapå svag värme i ca 10 minuter. 1 burk krossade tomater. 1 msk tomatpuré. 8-10 kokta kalla potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.