Tom kha gai
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tom Kha Gai 2 port 400 g kycklinglårfilé i stora bitar
  • 1 citrongräs 1 burk 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 4 limeblad ½ röd snackpaprika, strimlad
  • 1 stjälk blekselleri, tunt skivad
  • 10 cm purjolök, tunt skivad
  • 1 lime Krossa citrongräset lätt, enklast att banka med handtaget på en kniv, och dela i 4 cm bitar.
  • Fräs kyckling och citrongräs lätt i en djup stekpanna.
  • Tillsätt kokosmjölk, vatten (skölj gärna ur kokosmjölksburken med vattnet), fond, fisksås, sambal. socker, ingefära och limeblad.
  • Låt soppan koka upp och sedan småputtra 10 minuter Tillsätt paprika, selleri, purjolök och pressa i limesaft efter eget tycke och smak, låt puttra ca 5 min Smaka av och servera antingen som den är eller med ris eller nudlar som tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.