Koka riset enligt förpackningen. Låt koka 1 minut. 1 förp champinjoner, färska, 200 g. 1 paprika, röd, i bitar. 1 paprika, grön, i bitar. 1 förp champinjoner, färska, 200 g 1 förp bambuskott, 200 g 4 kycklingfiléer 1 hönsbuljongtärning 2 msk mango chutney sweet 2 tsk sweet chili sås 2 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice 100 g ananas i bitar 100 g cashewnötter 1 paprika, röd, i bitar 1 paprika, grön, i bitar 1 msk ketchup 1 krm salt 1 krm cayennepeppar maizena, ev
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
ev ½ msk hackad röd chili. 1 dl hackade cashewnötter. 1 dl hackad färsk koriander. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Thaisoppa 1 grillad kyckling 100 g glasnudlar 1 dl hackade cashewnötter 1 dl hackad färsk koriander ev ½ msk hackad röd chili
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Koka upp. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor (samt sambal oelek om du vill ha lite hetta)
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré. 11-2 st (ca 200 g) gula lökar. 1ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök. 12 msk tomatpuré
Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull
Skala och strimla löken. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. 12 st lökar. 1hackad persilja. 1500 g vitkål 2 st lökar 1. 5 st morötter 500 g oxfärs 125 g ärter djupfrysta salt och peppar hackad persilja Det här behövs till ca 6 port. 1Skala och tärna potatis och morötter. Lägg ner det i kastrullen och låt allt småputtra ca 10-15 minuter. 1Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. 1Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.