Ikväll blir det Thaikycklingmed Jordnötssås & Koriander som är min favorit. Godmorgonmina vänner. Därför är det ganska mysigt att tillbringa dagen inomhus och jobba och samtidigt låta maten laga sig själv
Skär kycklingen i tärningar och fräs i olja några minuter. Häll på fishsaucen och fräs ytterligare någon minut, pudra över majsstärkelsen och rör om, ha i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen ha även i spadet från ananasen
Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg
Låt dem rinna av på papper och njut. Ni kan även använda denna marinad när ni ska grilla kyckling så smakar den som i Thailand men då bör det marinera lite längre
Thaikyckling. Eftersomthaimat och färsk ingefära är två favoriter här hemma, och matsom är enkelt att laga, gott att äta uppskattas, så var jag ju bara tvungen att testlaga Livsnjutarnas bidrag till Månadensmiddagstips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.