Lotta Lundgren - Thaikyckling med kokosnudlar
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 frysta kycklingfiléer (à ca 200 g), tinade
  • 15 dl vatten
  • 11 hönsbuljongtärning
  • 12 msk fisksås
  • 11.5 msk strösocker
  • 11 tsk chiliflakes
  • 11 lime, finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva
  • 150 g färsk ingefära
  • 1200 ml kokosmjölk
  • 11 vitlöksklyfta, pressad
  • 1100 g glasnudlar
  • 1250 g frysta haricots verts, tinade
  • 11 msk neutral olja
  • 11 tsk sesamolja
  • 11 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 salt
  • 10.5 dl salta jordnötter, finhackade
  • 11 röd chili, skivad1 Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min. 2 Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen. Till servering: 1 Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt. 2 Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.