Thai

Thai

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

300 g risnudlar 3 klyftor vitlök, finhackade 4 cm färsk ingefära, finhackad 1 gul lök, finhackad 500 g kycklingfärs 1 citrongräs, finhackad 1 burk kokosmjölk [400 g] 1 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk fisksås 2 tsk farinsocker 2-3 röda chilifrukter, skivade 1 limefrukt (rivet skal och pressad saft) 1 knippe thaibasilika neutral rapsolja (att steka i) salt
Thai beef basil med kokosris

Thai beef basil med kokosris

Topping/tillbehör0,5 dl jordnötter thaibasilika limefrukt, i klyftor. 700 g ryggbiff (hel bit) 2-3 msk rapsolja, att steka i 3 bananschalottenlökar 1-2 röda chilifrukter, finstrimlad 3-4 klyftor vitlök, finhackade 1 msk färsk ingefära, finhackad 2 msk japansk soja 2-3 msk ostronsås 0,5 msk rörsocker (palmsocker el farinsocker) 1 limefrukt (juice rivet skal)
Röd thaisoppa

Röd thaisoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 msk röd currypasta 400 gram kokosmjölk 1 msk rapsolja 10 st limeblad 2 msk farinsocker 2 msk fisksås 3 dl vatten 2 dl sockerärtor 1 st broccolibukett , delad i små bitar 1 msk citronsaft 1 dl crème fraiche Köp receptet
Thaigryta med fisk

Thaigryta med fisk

Dela fisken i bitar och lägg i en plastpåse. Tillsätt salt och mjöl och skaka runt fisken i påsen. Hetta upp en stekpanna med matfett och stek fisken ca 2 minuter per sida