11 lime,
finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva
150 g
färsk ingefära
1200 ml
kokosmjölk
11 vitlöksklyfta,
pressad
1100 g
glasnudlar
1250 g
frysta haricots verts, tinade
11 msk
neutral olja
11 tsk
sesamolja
11 vitlöksklyfta,
tunt skivad
1
salt
10.5 dl
salta jordnötter, finhackade
11 röd
chili, skivad1 Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min. 2 Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen. Till servering: 1 Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt. 2 Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.
Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen
Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen
Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Mixa soppan slät med stavmixer. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne
Smält smöret en kastrull på medelvärme och vispa ner mjölet. Lyft upp fisken med en hålslev. Servera sufflén med smöret, pressad potatis och finriven pepparrot
Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Mixa soppan slät med stavmixer. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne
Flytta högre upp i ugnen de sista 5-10 min förextra knaprigt skinn på kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsin sida ryggraden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.