Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris. 12 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad. 12-4 msk sweet chilisås
Bryn det i en stekpanna eller wok med olja. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili. 1Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk
Sedan är det gott om cashew-nötterna är rostade i pannan eller om du använder dig av torrostade. Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera
Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé. 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet). 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
Vänd ner nudlar, kyckling, salladslök, rödlök och socker-. Toppa med koriander och limeklyftor. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag
Smaka av med salt och peppar. 4-5 kycklingfiléer eller en grillad kyckling. 1Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna. Tillaga i ugnen i cirka 20-25 minuter
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.