Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
Inför servering. Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen. Fyll på med vin och buljong så att allt är täckt med vätska
Strö över alla torra kryddor och rör om lite försiktigt (det säger jag bara för att min gryta var fylld till brädden en stund innan allt sjunker ihop) och lägg på locket
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Därförförsöker jag fixa ihop såna här snabba och enkla (men alltid goda. Som ni vet så jobbar jag heltid som lärare, driver den här bloggen och har familj och hus, så då har jag inte alltid så mycket tid att lägga på matlagning
Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Det är proppfullt med antioxidanter och allmänt humörhöjande när höstdeppet smyger sig på. Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Då åkte köttfärsen i soporna (den luktade märkligt) och jag fick dessutom överge matlagandet för att panikköra tillbaka till jobbet på grund av datorstrul
Efter sen hemgång efter en heldag på ikea blev det snabbmat till middag. Kalla soppor är verkligen det ultimata när man är sen med middagen kanske inte värmer så skönt i kalla vintern men det funkar för mig ändå
Perfekt att förberedaför dej som känner för att bjuda hem någon på middag, ett gott mos eller pressade potatisar passar fint till och suger upp den goda såsen extra bra
Vi fick dock ta ut steken före potatisen, lät potatisen stå inne ett tag till medan steken vilade. Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.