Tomatsoppa på två sätt - för vuxna och barn
www.kungmarkatta.se
www.kungmarkatta.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tomatbuljong
  • 12 msk olivolja
  • 11 lök, skalad och finhackad
  • 11 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11 x burk krossade tomater
  • 11 liter grönsaksbuljong 
  • 11/2 bunt basilika, grovhackad 
  • 1 Ca 2,5 dl kokta kikärtor
  • 1 Salt och peppar
  • 1 Barntopping
  • 11 paket färsk ravioli
  • 1 Parmesan
  • 1 Hackad svartkål eller grönkål 
  • 11 burrata eller stor mozzarella
  • 1 Marinerade rostade grönsaker
  • 11 tsk chiliflingorVärm olja i en stor gryta på medelvärme. Lägg i lök och låt steka i 5 minuter. Lägg i vitlöken och en stor nypa salt och låt fräsa i ett par minuter, ha sedan i tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater, buljong och hälften av basilikan. Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca 15 minuter. Vänd ner kikärtorna och ge det ett par minuter till. För att göra barnversionen, häll i pastan direkt i kastrullen och låt koka i 1-2 minuter. Toppa med basilika.  För att göra vuxenversionen, häll upp soppan i skålar, bryt över ost och toppa med svartkål, grönsaker och chiliflingor. Toppa med basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.