11 tsk
chiliflingorVärm olja i en stor gryta på medelvärme. Lägg i lök och låt steka i 5 minuter. Lägg i vitlöken och en stor nypa salt och låt fräsa i ett par minuter, ha sedan i tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater, buljong och hälften av basilikan. Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca 15 minuter. Vänd ner kikärtorna och ge det ett par minuter till. För att göra barnversionen, häll i pastan direkt i kastrullen och låt koka i 1-2 minuter. Toppa med basilika. För att göra vuxenversionen, häll upp soppan i skålar, bryt över ost och toppa med svartkål, grönsaker och chiliflingor. Toppa med basilika.
Här kommer ett förslagpå en lätt och god maträtt förbarnfamiljer, varför inte alla andra också. Lägg allt i en stor ugnsform som du smort lite, och blanda ihop
Skriv utE-postGillaGilla Laddar. Den är en flerårig ört med ursprung i Nordamerika där den odlas i tempererade trakter för sina knölars skull, vilka används som en rotgrönsak
Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get. Måndag hela veckan känns det lite som, så därför passar jag på att bjuda på ett recept på en lättlagad sallad så kan du testa något nytt för att få lite variation i matekorrhjulet
Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället. Kanske beror på att man inte får i sig för mycket, vad vet jag
Höstboostningen fortsätter med olika grötar och smoothies till frukost. Det är proppfullt med antioxidanter och allmänt humörhöjande när höstdeppet smyger sig på
Tillsätt några droppar kulörsoja för färgens skull. Då åkte köttfärsen i soporna (den luktade märkligt) och jag fick dessutom överge matlagandet för att panikköra tillbaka till jobbet på grund av datorstrul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.