400 g pappardelle 500 g skogschampinjoner 2 klyfta vitlök, finhackade 130 g bladspenat 0,5 purjolök, i tunna skivor 3 dl grädde 1 msk koncentrerad grönsaksfond (eller kycklingfond) tryffelolja (några droppar) 65 g pinjenötter, rostade parmesanost, riven salt peppar smör, att steka i neutral olja, att steka i
Tryffeltagliatellemed halstrad havskräfta, riven tryffelochparmesanTryffelbresyrer, tryffelhack eller tryffelsalsa finns ofta att köpa i delikatessbutiker eller i saluhallar
Jag värmde smör, grädde och vitchoklad i micron på svag värme tills allt smält samman,. Sen fick smeten stå i kylen över natten, jag rullade dem och sedan rullade dem i rostad kokos
Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater
Den enda skillnaden med min och hans pasta är nog att jag tillsätter parmesanost i min sås, då blir det extra nötigt, saltigt och nästan förbjudet gott
AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt. Börja med att skala räkorna (spara gärna skalet till ett fondkok), riv parmesanen samt hacka önskad mängd dill
Mixa avokadon i en matberedare eller med mixerstav. Tänk på att avokadon måste vara mogen, är den för hård kommer du inte kunna få den slät och klumpfri
Men det är förstås gott med ”rena” bakverk också, där man vet alla ingredienserna. Men när jag tänker på att blanda godis och bakverk så tänker jag på den gudomliga Oreo tryffel tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.