500 g
lövbiff 1 burk bambuskott (ca 400g) 1 stor burk champinjoner (ca 400g) 1 liten gul lök 1 bit purjolök (2-3 dm) 1½ msk kinesisk soja (mörk soja) 1-1½ tsk salt ½ msk strösocker 3-4 dl vatten ½ tärning köttbuljong (alt. 1 tsk glutamat ) Ev 1-2 tsk sambal oelek Marinad 1 msk japansk soja (ljus soja) ½ tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk potatismjöl 1 msk vatten 1 msk olja 1 msk potatismjöl till redning
Fräs löken och vitlöken i smör i en stor panna med höga kanter. Skala och hacka lök och vitlök. Smaka av grytan med citronsaft, salt, vitpeppar och något krm cayennepeppar
Värm upp en stor panna, gärna med höga kanter, med sesamolja och olivolja. Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Snabbt och enkelt gjort. Gjorde därför friterade räkor med sötsursås. Man kan ju lika gärna äta ett par stycken så här, som förrätt, eller med ris som varmrätt
Strimlorna av tunn lövbiff ska marineras med bikarbonat och soya ett par timmar i rumstemperatur. Här snålas inte med varken kött eller grönsaker och definitivt inte på smaken
De ville ha kycklingwok med mycket grönsaker. I fredags var det Ida o Isak som önskade middag och det var så bra önskning så Olivia ville också komma hit på middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.